En sill, en nubbe, några midsommartjejer och en och annan gubbe. Étt skratt, en midsommarkrans, värmande sol och en härlig dans. ”Så här gör pojkarna var de går, var de sitter och var de står,” dansen runt stången man inte missa får. En jordgubbstårta vill vi gärna ha, av traditioner och god mat mår vi ju så bra. Att med kransen i håret fira midsommar på traditionellt sätt, kan aldrig för en svensk kännas mera rätt. Nu är tiden här att njuta och må bra, det är så här livet är tänkt att det ska va. Ta en nubbe till eller låt bli om du vill, det viktiga är väl ändå att du äter en sill. Så med en skål vill jag nu önska dig en underbar dag, hoppas den blir unik i sitt slag. En stor och varm midsommarkram jag önskar dig, den skickas med värme och kärlek från mig.
Sannas
7 juli 2017 10:12
Tack snälla goa Veronica för dina varma och snälla kommentarer. Ja du vet ju själv hur det är så det behövs ju inga ord.
Saknaden är enorm!
Hoppas sommaren hittills varit bra för dig. Själva har vi varit en kort snutt till Visby (Österlen) Hade inte mer tid just då men då vi har husbilen blir det säkert fler ggr.
Har haft barnbarnet istället och rätt ofta och tom sovit över ett par ggr. Det går hur bra som helst (som Ernst säger) och bästa medicinen för mig efter saknaden av Chabo.
Hoppas höras av snart igen och får väl skriva några rader trots att det just nu tar emot.
Kram på dig och må gott!
http://sancha.bloggplatsen.se
Sanna
25 oktober 2017 12:13
Hej svejs och skoj att höra av dig! Hoppas allt är väl trots den tomma bloggen...hehe
Här kommer receptet!
Kram/S
Varm smörgåstårta!
Ingredienser;
3 paket baccon
1 stor brk creme fraiche, gärna lätt
6-9 champinjoner
2 röda paprikor
1 stor purjolök
6 st hönökakor
Garnering; 2 paket riven ost, gärna texmex
2 större skivade tomater
Gör så här;
Skiva baccon smått och stek. Låt dra på papper så att fettet försvinner.
Blanda sedan baccon med stekta champinjoner, paprika o purjolök i creme fraichen. (hacka givetvis de ingredienserna innan)
Lägg hönökakorna så de bildar en ring och sprid ut röran på två lager med lite smör på först. Översta lagret läggs tomater och osten.
In i ugn på ca 200 grader i 20 min.
Lätt som en plätt och gott!
http://sancha.bloggplatsen.se